Veranda’s

 

 

Verander je terras in een mooie en buiten zitplek, met een sunporch veranda.

 •  Waar je heerlijk buiten kunt zitten, en genieten van het mooie weer.
 • Mooie aluminium sunporch veranda in de kleur crème wit of antraciet grijs. Of een van de andere ral kleuren.
 • Complete sunporch veranda zelfbouw set wordt geleverd met alles wat je nodig hebt, Dak, staanders, liggers, goot en geïntrigeerde regenpijp. Zelfs een montage set.
 • Makkelijk zelf in elkaar te zetten, met een gebruiks vriendelijke handleiding.
 • Bezorging bij u thuis. en betaling via de bank
 • Fabrieks garantie van 10 jaar. Zowel op het aluminium en polycarbonaat platen.
 • Diverse opties zoals verlichting en schuifwanden of zelfs glazen dak.

Vanaf:

€ 945,-

Inclusief BTW

Offerte aanvragen

 

 

Veranda’s met polycarbonaat platen.

Aluminium terrasoverkapping polycarbonaat of glas

Het frame van een terrasoverkapping inclusief de staanders is geheel vervaardigd uit aluminium, gepoedercoat in de kleur gebroken wit (Ral 9001).tevens is het frame ook verkrijgbaar in andere ral kleuren.

Dit aluminium (6060-T6) is uitermate geschikt om grote overspanningen te overbruggen en gaat levenslang mee. De coating heeft een dikte van 80MU wat betekent dat het tientallen jaren de oorspronkelijke kwaliteit blijft behouden. Zowel de zijliggers als de tussenliggers hebben een afmeting van 60mm x 90mm, waarmee een stevige veranda verkregen wordt. De sterkteberekeningen geven aan dat de Sunporch overkappingen bestand zijn tegen een  sneeuwbelasting van 30 cm

Polycarbonaat

De nieuwe generatie van Makrolon® multi IQ-Relax platen zijn uitermate geschikt voor beglazing toepassingen in de daken van veranda’s. Ze hebben een ingebouwde ‘intelligentie’ systeem dat automatisch aanpast aan de omgevingsomstandigheden. Op zonnige dagen in de zomer laten deze platen het zichtbare licht door, maar ze drastisch afspiegeling van de warmte van het zonlicht. Op koude winterdagen, de warmte van uw verwarmingssysteem wordt binnen gehouden dankzij de inherente isolatie van de gestructureerde platen het zonlicht kan nog steeds schitteren inch Makrolon®multi IQ-Relax biedt comfort en stelt u in staat om terug te leunen in uw terrasoverkapping  met een aangename en unieke ‘ontspannen gevoel

De heldere platen geproduceerd met een gecoëxtrudeerde  UV -beschermende laag, die homogeen is gefuseerd met de plaat. Deze UV -beschermde kant moet worden geïnstalleerd naar boven /buiten. Het biedt Makrolon® Multi UV  met een zeer doel-beschermd tegen de weersomstandigheden, een garantie van 10 jaar (fabrieks garantie)

 

De polycarbonaatplaten hebben een XS structuur. Door deze XS structuur (honingraatstructuur) en een dikte van 16mm hebben deze platen een enorme sterkte waardoor de terrasoverkapping bestand is tegen alle weersomstandigheden. Wij hebben de volgende platen beschikbaar:

 • Helder: 70 % lichtdoorlatend
 • Opaal/melkwit: 54% lichtdoorlatend (diffuus,verspreidend licht)
 • 45% warmtereductie
 • IQ Relax versie (Opaal): 50% lichtdoorlatend,
 • 60% warmtereductie!

De isolatiewaarde van de 3 versies is: 2,0 Watt /m2.K

De platen zijn nagenoeg onbreekbaar.

 

De extra voordelen van een Sunporch zelfdragende terrasoverkapping voor de standaard prijs:

 • Polycarbonaat platen 16mm standaard met de XS structuur.
 • Aluminium bovenlijsten.
 • Verstevigd gootprofiel.
 • Klassieke of halfronde sierlijst aan de goot.
 • Staanders (250cm) met sierhoeken en een geïntegreerde voetplaat.

 

Bezichtiging

Voor een bezichtiging en het bestellen van onze terrasoverkapping kunt u altijd mailen

Montage

De terrasoverkappingen zijn met behulp van de montagehandleiding eenvoudig te plaatsen. Wij kunnen desgewenst de montage van de overkapping voor u verzorgen

 

Veranda’s met glazendak

 

Het frame van een terrasoverkapping inclusief de staanders is geheel vervaardigd uit aluminium en is hetzelfde als de veranda met polycarbonaat. Er zitten dan wel verstevigingen in de liggers en de goot. Ook zitten er ophoogprofielen voor de liggers ( omdat het glas dunner is als de polycarbonaat). De overkappingen kunnen worden gekoppeld met bufix tape (bitumentape) Alleen onder de koppeling dient een staander geplaatst te worden.

Het glas is gehard en gelaagd 4.4.2 glas met een breedte van 980mm.

Gelaagd glas is opgebouwd uit twee of meerdere lagen glas met tussen de lagen een plakkende folie. De glaspanelen waaruit het gelaagd glas is opgebouwd kunnen bestaan uit floatglas of gehard glas. Floatglas is zwakker dan gehard glas. Bij gelijke afmetingen zal floatglas dikker moeten worden uitgevoerd dan gehard glas om dezelfde stootbelasting te kunnen verdragen. Een glaspaneel van gelaagd glas is daarom ook zwaarder dan eenzelfde paneel van gehard gelaagd glas. Gehard glas is daarentegen duurder en de levertijd langer. Bij breuk van gehard glas ontstaan korrels van ongeveer gelijke grootte.

Glazen Schuifpanelen

 

Glazen Schuifpanelen zijn ideaal voor uw veranda of balkon. Ze worden zelfs als scheidingswand en als terrasbeglazing gebruikt. Zo kunt u de regen en de wind buiten houden en extra genieten van het weer. Heeft u een terras verwarmer, dan wordt het sneller en beter warm. De 10mm gehard glazen panelen zijn bestand tegen de weersinvloeden en eventuele krachten Van materialen die er mee in aanraking komen. De schuifwanden lopen over een lage aluminiumrails, daar door krijg je een lage instap. De glazen panelen zijn geslepen en afgewerkt met een aluminium profiel aan de onderkant. Daar zit een onderhoudsarme wiel stel onder. Waar door deze dus soepel heen en weer schuiven. Aan de boven kant wordt het glas begeleid met een aluminium geleideprofiel, welke is gevoerd met borstelstroken.

 • De schuifwanden worden leverbaar in 2, 3 of 4 panelen gehard en geslepen glas (10mm).
 • De afmeting per paneel is 98 cm breed.
 • De standaard hoogte van de glazen panelen is 200cm , 210cm en 220 cm. (Hier komt nog +- 8,6 cm aan profieldikte bij)
 • Voor de nog te bouwen terrasoverkappingen met een optie voor de sliding-doors is het daarom handig de onderzijde van de goot op 108,6cm, 218,6cm of 228,6 cm te monteren.
 • Afwijkende hoogtes zijn ook mogelijk, echter zal er (in de toekomst) een meerprijs voor in rekening moeten worden gebracht.
 • De glazen panelen zijn niet in te korten/ af te zagen, het profiel uiteraard wel. Voor kleinere ruimten kunnen de deuren gewoon voor elkaar langs schuiven.
 • Glaspaneel incl. rail, geleide profiel, glasprofiel incl. wielsetjes en montagemateriaal:
 • Voor het berekenen van de ruithoogte in een bestaande overkapping;  totale hoogte t/m onderzijde van de goot minus 8,6 cm.

Voor montage is het nodig dat er een voldoende stabiele ondergrond voor de rail wordt gecreëerd.  Dit om te voorkomen dat de rail met de glaspanelen wegzakt, en de panelen uit het geleideprofiel kunnen vallen. Wij kunnen u adviseren om onze betonpoeren daarvoor te gebruiken(min. 1 per meter), een betonnen fundering te storten tussen de staanders in, met een verbinding aan de staanders van de overkapping, zodat de overkapping of de sliding-doors nooit onafhankelijk van elkaar kunnen wegzakken.